fbpx

Успешно изведен оперативен зафат кај ракометарот Дисингер

По успешно изведениот оперативен зафат на коленото, заради санација на сериозната повреда, германскиот репрезентативец на Ракометниот клуб „Вардар“ Кристијан Дисингер дојде на контролен преглед кај...

Види повеќе

Емотивната приказна за најмалото бебе врз кое е изведена операција на срце – херојот Катја

Болка во градите која гуши, страв од неизвесност, големо трпение и силна надеж се чувства кои мора сами да ги научат родителите на предвремено родените бебиња. Сите едногласно објаснуваат дека овие...

Види повеќе

Секоја минута ми беше вечност, 5 дена по раѓањето за првпат го видов моето бебе

За секоја жена бременоста е еден од најубавите делови од животот, но, за жал, не секоја бременост е иста. Високоризичната бременост со себе носи многу предизвици и бара редовни контроли и посебно в...

Види повеќе

83 дена стоев пред инкубаторот, го допирав стаклото замислувајќи дека ја галам Марија

Медицински сестри и доктори кои постојано се во акција, непрекинато отчукување на машините за следење на виталните функции, многу инкубатори и мали бебиња кои се борат да ги победат сите тие апарат...

Види повеќе

Д-р Симеонов ја спаси малата Анастасија, на 15-месечна возраст ѝ беше изваден тумор од 2 килограми

Родителите се подготвени да направат сè за своите деца. Прво се обидуваат самите да им помогнат, но кога не можат да најдат решение, бараат помош од докторите. Понекогаш не сите доктори можат да по...

Види повеќе

Кога летниот одмор за миг се претвори во голгота, проф. Савески ми го спаси животот

„Летото е време кога секој од нас сака да ужива на плажа и максимално да го искористи својот летен одмор. Заедно со моето семејствo решивме летото да го поминеме во Грција. Како и секој ден претход...

Види повеќе

Проф. Николиќ ми подари втор живот

56-годишниот Зоран Калаба од Битола пред неколку дена дојде на прва контрола на кардиохирургија, одделот каде што беше опериран поради целосно затнување на артериите. Вели дека дотогаш немал никакв...

Види повеќе

Петтото ИВФ ни ја донесе нашата најголема радост

По четиригодишна борба, 4 неуспешни инсеминации, 2 хистероскопии и 4 обиди за ИВФ, петтото ИВФ ни ја донесе нашата радост, среќа, нашето сонце, нашата ќерка Михаела, која нè грее од 12 јуни, благод...

Види повеќе

Благодарност до д-р Караѓозов, го излечи стапалото со гангрена на дедо Миливој

Уште една животна приказна го имаше својот среќен крај во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Семејството на пациент кој во нашата болница стигнал со сериозна инфекција на ногата е благодарно и ...

Види повеќе

Д-р Симеонов ја врати насмевката на лицето на Матеа

Родителите за своите деца ќе направат сè. Подготвени се да поместат и планини за да најдат решение за сите проблеми поврзани со нив и нивното здравје. Така беше и со родителите на осумгодишната Мат...

Види повеќе