fbpx

Релацијата доктор-пациент за мене беше најбитна

Уште пред десетина години се наговестуваше и наслушуваше дека ќе се гради и формира приватен клинички центар со амбиции да прерасне во најсовремена медицинска институција во Р Македонија. Потоа нас...

Види повеќе

Тим од 7 доктори се избори за мојот живот

Повеќе од две години чувствував тапа болка во грбот. Кога и да отидев на лекар докторите упорно ме лекуваа од ишијас. Постојано им велев да направиме снимање на магнетна резонанца, но тие ми велеа ...

Види повеќе

Болница која зрачи со топлина и љубов

Соочен со безизлезна состојба, кај мене се изгуби надеж дека повторно ќе бидам оној стариот Филип. Со само 24 години бев истоштен од агонијата што ја минував цели 8 месеци. Не смеев ништо да јадам ...

Види повеќе

Благодарение на Д-р Драган Христов, на 89 години се грижам сама

Мојата „болничка историја“ во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ почна пред 15 години, со редовните гинеколошки прегледи кај мојот пријател и сосед д-р Слободан Дракулевс...

Види повеќе

Во „Аџибадем Систина“ сонот станува реалност

Ако сонувате да станете родители, планирате да имате бебе, а работите не одат онака  како што сте замислиле, во Скопје постои болницата „Аџибадем Систина“ и тимот на д-р Слободан Л...

Види повеќе

Со вистински професионалци го надминав стравот од операција

Јаки болки во ‘рбетниот столб и нозете биле првите симптоми што ја натерале Снежана Стојчева да појде на лекар. По направените испитувања, предлогот на докторите бил хируршка интервенција на ...

Види повеќе

Стануваме дел од животот на пациентите

Работата на Одделот за хемотерапија е предизвик но и одговорност за секој вработен. Потребно е да поседуваш позитивна енергија, но и голема посветеност и стручност, не само во работата туку и во од...

Види повеќе

Благослов е што ве имам сите вас околу мене

Едно октомвриско утро ме разбуди тежина што ја почувстував на себе и кога ги отворив очите видов дека Леа, моето милениче, лежи врз моите гради. Гледајќи ме директно во очи забележав дека сака нешт...

Види повеќе

Внесовте среќа и радост во нашите животи

Нашето патешествие и желбата за потомство почнаа пред 5 години, кога се роди Паоло, нашата прва среќа, нашата прва радост и круната на нашата љубов. Паоло се роди, но набргу среќата се претвори во ...

Види повеќе

Ви благодарам за грижата за мојот Мартин

6-годишниот Мартин Јанев пред 5 дена бил примен на педијатрискиот стационар. Неговата мајка Љубица ни раскажа дека неколку дена Мартин  воопшто не консумирал храна и вода, и имал чести дијареи...

Види повеќе