fbpx

Ви благодарам што ми го продолживте животот

Мојата приказна почна со случајна средба со мој пријател, кој е доктор. Кога ме виде, веднаш побара да направам испитувања. Се сеќавам, ми кажа, имаш чудна боја на лицето, мораш да се прегледаш. Ја...

Види повеќе

Имав 97% затнување на крвните садови, но благодарение на проф. Таџер го живеам вториот живот

На 58-годишна возраст Коне Антова почнала да ги чувствува првите симптоми на изнемоштеност, замор, тешко дишење и болка во градите. Најмногу ѝ пречел заморот кога се качувала по скали или мали висо...

Види повеќе

Д-р Салис Таџер беше мојот прв избор за бајпас операција

Пред 13 години имав срцев удар. Ме пренесоа во болница со брза помош. Дежурниот доктор ми кажа дека има две вести, една лоша и една добра. Прво го замолив да ми ја каже лошата, и ми кажа дека имам ...

Види повеќе

Учам од врвни професионалци

Кога зборуваме за посветеност во професијата, тогаш неминовно е да зборуваме за луѓето кои растеа заедно со брендот „Аџибадем Систина“. Ивана Крстевска е медицинска сестра на Одделот за кардиологиј...

Види повеќе

Благодарение на д-р Даниел Петровски, повторно ќе можам да играм со моите внуци

77-годишниот Танас Трајковски, по успешно изведениот оперативен зафат, со насмевка на лицето си замина од Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Проблемите со простатата започнале уште пред 10 годи...

Види повеќе

Раденко Бојовиќ: Верувам во „Аџибадем Систина“

Фудбалерот на ФК Пелистер, Раденко Бојовиќ, денеска замина од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ каде што беше опериран поради повреда на лигаментите на коленото. Оперативниот зафат ...

Види повеќе

Релацијата доктор-пациент за мене беше најбитна

Уште пред десетина години се наговестуваше и наслушуваше дека ќе се гради и формира приватен клинички центар со амбиции да прерасне во најсовремена медицинска институција во Р Македонија. Потоа нас...

Види повеќе

Тим од 7 доктори се избори за мојот живот

Повеќе од две години чувствував тапа болка во грбот. Кога и да отидев на лекар докторите упорно ме лекуваа од ишијас. Постојано им велев да направиме снимање на магнетна резонанца, но тие ми велеа ...

Види повеќе

Болница која зрачи со топлина и љубов

Соочен со безизлезна состојба, кај мене се изгуби надеж дека повторно ќе бидам оној стариот Филип. Со само 24 години бев истоштен од агонијата што ја минував цели 8 месеци. Не смеев ништо да јадам ...

Види повеќе

Благодарение на Д-р Драган Христов, на 89 години се грижам сама

Мојата „болничка историја“ во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ почна пред 15 години, со редовните гинеколошки прегледи кај мојот пријател и сосед д-р Слободан Дракулевс...

Види повеќе