fbpx

Во „Аџибадем Систина“ сонот станува реалност

Ако сонувате да станете родители, планирате да имате бебе, а работите не одат онака  како што сте замислиле, во Скопје постои болницата „Аџибадем Систина“ и тимот на д-р Слободан Л...

Види повеќе

Со вистински професионалци го надминав стравот од операција

Јаки болки во ‘рбетниот столб и нозете биле првите симптоми што ја натерале Снежана Стојчева да појде на лекар. По направените испитувања, предлогот на докторите бил хируршка интервенција на ...

Види повеќе

Стануваме дел од животот на пациентите

Работата на Одделот за хемотерапија е предизвик но и одговорност за секој вработен. Потребно е да поседуваш позитивна енергија, но и голема посветеност и стручност, не само во работата туку и во од...

Види повеќе

Благослов е што ве имам сите вас околу мене

Едно октомвриско утро ме разбуди тежина што ја почувстував на себе и кога ги отворив очите видов дека Леа, моето милениче, лежи врз моите гради. Гледајќи ме директно во очи забележав дека сака нешт...

Види повеќе

Внесовте среќа и радост во нашите животи

Нашето патешествие и желбата за потомство почнаа пред 5 години, кога се роди Паоло, нашата прва среќа, нашата прва радост и круната на нашата љубов. Паоло се роди, но набргу среќата се претвори во ...

Види повеќе

Ви благодарам за грижата за мојот Мартин

6-годишниот Мартин Јанев пред 5 дена бил примен на педијатрискиот стационар. Неговата мајка Љубица ни раскажа дека неколку дена Мартин  воопшто не консумирал храна и вода, и имал чести дијареи...

Види повеќе

Со позитивна мисла и стручен тим може да биде победена и најтешката болест

„Да не постоеше ‘Аџибадем Систина,’ некој ќе мораше да ја измисли“ – со насмевка на лицето ни ја почна својата приказна нашиот пациент Јово Вранеш. „Јас сум долг...

Види повеќе

Довербата во д-р Тони Јосифовски ме донесе во „Аџибадем Систина“

На Одделот за хирургија го запознавме 35-годишниот пациент Мите Кузевски, кој пред само неколку дена беше опериран од д-р Тони Јосифовски. Задоволен од целата грижа што ја добил за време на престој...

Види повеќе

Живеам во светот на децата

Елизабета Петрушева, или накратко сестра Бети, е најдобриот пријател на дечињата од Стационарот за детски болести. И по 32 години работа со деца, таа го има истиот елан и ентузијазам, и би рекле де...

Види повеќе

Проф. Савески го направи невозможното

Виган Латифи е 28-годишно момче од Приштина. Уживал во секојдневните активности сè до пред 8 месеци, момент кога судбината си поиграла со неговиот живот. Се нашол на работ на смртта, а шанси...

Види повеќе