fbpx

Кога опасниот вирус станува опасен по живот – Брзата интервенција на искусните доктори ја спасија Љубица

Истоштеност, дехидрираност, покачена температура, често повраќање и дијареа… Наивни симптоми кои 72-годишната Љубица Чонева не им придала големо значање и ги протолкувала како стомачен вирус....

Види повеќе

По два месеца престој во болница, си одиме дома со полни раце радост

„Кога ни самата не можев да се погледнам во огледало од тага, кога бојата на косата стануваше поседа отколку што ми беше, кога солзите течеа без престан, кога зелениот мантил се заврзуваше веќе со ...

Види повеќе

Д-Р ЈОСИФОВСКИ МИ ЈА ВРАТИ ВЕРБАТА ВО ЖИВОТОТ

Со насмевка на лицето и очи од кои зрачеше искра за исполнети пензионерски денови го запознавме нашиот пациент Јовица Петрушевски. Професорот по историја, гордо се носи со своите 78 години. Животот...

Види повеќе

Успешна интервенција кај пациентка која го победи стравот во Аџибадем Систина

Дека годините се само бројка доказ е и нашата 55-годишна пациентка Рамона Марковска. Целиот свој живот е спортски активна. Омилено годишно време ѝ е зимата, кога ужива да скија, додека преку целата...

Види повеќе

Имав 100% затнување на артериите, а денес возам велосипед!

Заморот, тежината и болката во нозете биле главната причина што 69-годишниот Панајоти од Битола престанал да ужива во секојдневните ритуали, да прошета низ чаршијата, да оди на риболов, да се дружи...

Види повеќе

Проф. д-р Кирил Лозанче и „Аџибадем Систина“ му подарија нова шанса за живот на Филип

Болницата „Аџибадем Систина“ ги презеде трошоците за операцијата на малиот Филип Рецидив на туморот кој пред 5 години беше отстранет беше причината поради која кај 14-годишниот Филип мораше повторн...

Види повеќе

По 10 години борба за потомство, денес живееме за Софија

По долги 10 години поминати низ болничките ходници, лекување стерилитет и три загубени бебиња, денес Јулија и Петар се горди родители на Софија. Нивната приказна сведочи дека упорноста, посветеност...

Види повеќе

Мојата приказна за предвремено родениот син

До сите сегашни и идни родители,Се викам Марија и имам две деца, два сина, Стефан и Андреј. Како мала посакував кога ќе пораснам да имам деца. Желбата да имам синови некако интуитивно беше всадена ...

Види повеќе

Нашата ѕвездичка Катја денес е здраво и среќно девојче

Оваа моја ѕвездичка не изгледаше секогаш вака. Ова лиценце, овие најмили очиња и најтопли рачиња не изгледаа секогаш вака нормално. Пред три години и десет месеци, во 26. гестациска недела на свет ...

Види повеќе

Ви благодарам што ми го продолживте животот

Мојата приказна почна со случајна средба со мој пријател, кој е доктор. Кога ме виде, веднаш побара да направам испитувања. Се сеќавам, ми кажа, имаш чудна боја на лицето, мораш да се прегледаш. Ја...

Види повеќе