fbpx

Д-Р СИМЕОНОВ ИЗВЕДЕ ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО „АЏИБАДЕМ“ ВО ТУРЦИЈА, „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ Е КОМПЛЕТНО ПОДГ...

Д-р Ристо Симеонов, детски хирург, изведе успешна бубрежна трансплантација на пациент со вродена аномалија – валвула на задна уретра. Интервенцијата ја изведе заедно со проф. д-р Хамди Каракајали в...

Види повеќе

Од покачена температура до хируршка интервенција на отворено срце, 4 годишно дете успешно оперирано во Аџиб...

Станува збор за еднo од најдраматичните срцеви заболувања во детската возраст. Од комплетно здраво дете, со никакви претходни здравствени проблеми, бактерија го напаѓа срцето и му прави комплетна д...

Види повеќе

ЈАКОВ Е НАЈМАЛИОТ, НО НАЈХРАБАР БОРЕЦ НА 10 МЕСЕЦИ МУ Е ИЗВАДЕН ТУМОР СО ГОЛЕМИНА НА РАКОМЕТНА ТОПКА

Ден пред Нова година на малиот Јаков му бил дијагностициран релативно редок тумор на бубрегот. За среќа, бил откриен навреме, кога Јаков имал само девет месеци, и отстранет кога наполнил десет месе...

Види повеќе

ПО 4 ГОДИНИ НЕИЗВЕСНОСТ, МИЛИЦА ПОВТОРНО МОЖЕ ДА ОДИ НА УЧИЛИШТЕ

М-Р Д-Р ЈОСИФОВСКИ СТАВИ КРАЈ НА АГОНИЈАТА НА СЕМЕЈСТВОТО ИВКОВИЌ Скратена детска игра, многу пропуштени училишни часови. Вакво било секојдневиeто на четиринаесетгодишната Милица Ивковиќ од Србија,...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р ДИМОВ И НЕГОВИОТ ТИМ ИЗВЕДОА РЕТКА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ПАНКРЕАС

Единствена, ретка интервенција со добар исход му донесе насмевка на лицето на Енсар Аделовиќ, кој сега има 42 години. Станува збор за запирање на крвавење во панкресот преку дигестивниот тракт, одн...

Види повеќе

Д-Р КАРАЃОЗОВ Е МОЈОТ СПАСИТЕЛ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ГО ЖИВЕАМ ВТОРИОТ ЖИВОТ

78 годишната пациентка Афијете Башота два пати била оперирана, а заради лекарска грешка, вториот пат болницата каде била лекувана ги покрила сите трошоци. И по две операции и по 24 дена болничко ле...

Види повеќе

Д-р Лирим го реши долгогодишниот проблем на малиот Владимир

Со задоволство споделуваме уште една успешна приказна од нашиот мал задоволен пациент Владимир и неговото семејство. „Нашиот седумгодишен син Владимир во текот на спиењето често се гушеше, редовно ...

Види повеќе

Благодарение на посветеноста и професионалноста на докторите од Аџибадем Систина, повторно сум на нозе

Во најубавите години од животот 28-годишниот Михаил Митевски доживува сообраќајна несреќа со мотор и неговиот живот е ставен под знак прашалник. Вели младоста претставува темперамент, извор на енер...

Види повеќе

УСПЕШНА ИНТЕРВЕНЦИЈА КАЈ СЕДУМMЕСЕЧНО ДЕВОЈЧЕ СО РЕТКА СРЦЕВА АНОМАЛИЈА

Вистински шок за семејството Селими од тетовското село Слатино била дијагнозата за нивното седуммесечно бебе. Кога мислеле дека има само бронхит, по проверките дознале дека нивното дете има сериозе...

Види повеќе

Д-Р ХРИСТОВСКИ МЕ ГЛЕДАШЕ КАКО НЕГОВ СИН

Дваесет и шестгодишниот Никола Ѓорѓевски до пред четири месеци со страв размислувал за иднината – да оформи семејство и да биде сигурен дека самиот ќе биде здрав и силен да води нормален живот. Сек...

Види повеќе