fbpx

НАД 200 КРВНИ ЕДИНИЦИ ДАРУВАНИ ВО КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

На 9 и 13 март Клиничка болница „Аџибадем Систина“, во соработка со општинската организација на Црвен крст – Карпош и Институтот за трансфузиона медицина, реализираше две крводарителски акции. За в...

Види повеќе

ПРВО ЛАСЕРСКО ОТСТРАНУВАЊЕ НА ТУМОР НА МОЧЕН МЕУР КАЈ ПАЦИЕНТ БЕЗ ПРЕКИН НА АНТИКОАГУЛАНТНА ТЕРАПИЈА

Ресекција на тумори на мочен меур со холмиумски ласер или HoLRBT (Holmium Resection of Bladder Tumors) претставува безбеден и минимално инвазивен метод за хируршки третман на тумори на мочен меур. ...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р АНДРЕЈ ПЕТРОВ СО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЛАСЕРСКО ОБНОВУВАЊЕ НА КОЖАТА СО ЕСО2 ЛАСЕР НА КОНГРЕСОТ INDERCOS

Од 9 до 12 март во Истанбул, Турција се одржува 8. Меѓународен конгрес за дерматологија и козметологија INDERCOS. Веќе 7 години INDERCOS е домаќин на голем број доктори од целиот свет кои ги сподел...

Види повеќе

СО МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНИ МЕТОДИ ДИРЕКТНО УНИШТУВАМЕ ТУМОРИ И КАНЦЕРИ: ИНТЕРВЈУ СО ДОЦ. Д-Р АЛЕКСАНДАР ЃОРЕСКИ

И аблацијата и емболизацијата се минимално инвазивни методи, тоа не е операција, вели во интервју за Фактор, доц д-р Александар Ѓорески, интевентен радиолог во Клиничката болница „Аџибадем Систина“...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОДРЖАН СТРУЧЕН СОСТАНОК НА ТЕМА „УРГЕНТНИ СОСТОЈБИ ВО РАДИОЛОГИЈАТА“

Во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се одржа стручен состанок на тема „Ургентни состојби во радиологијата – приказ на случаи од секојдневната пракса“. Состанокот, кој беше во организација на Мак...

Види повеќе

ОДДЕЛОТ ЗА УРОЛОГИЈА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ Е НА НИВО НА ГОЛЕМИТЕ СВЕТСКИ ЦЕНТРИ – ПОСЕТА НА УРОЛОЗИТЕ Д-Р Н...

Викендов во посета на Клиничка болница „Аџибадем Систина“ и Одделот за урологија беа истакнатите уролози, д-р Наталија Гарцка, од Виена и д-р Акилас Котурис, од Грција. Посетата на докторите беше п...

Види повеќе

ПАЦИЕНТОТ ВО ФОКУСОТ НА ГРИЖАТА – „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ТРЕТПАТ ЈА ДОБИ НАЈПРЕСТИЖНАТА JCI-АКРЕДИТАЦИЈА ЗА КВА...

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ја доби акредитацијата на Joint Commission International, најпрестижната организација за акредитирање на здравствени установи според светски стандарди за квали...

Види повеќе

10 ГОДИНИ ДЕТСКА КАРДИОХИРУРГИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, ИНТЕРВЈУ СО ДОЦ. Д-Р ВЛАДИМИР ЧАДИКОВСКИ

ГОЛЕМИОТ БРОЈ СПАСЕНИ БЕБИЊА СЕ НАШИТЕ ПЕХАРИ, ДРУГО ПРИЗНАНИЕ НЕМАМЕ: ДОЦ. Д-Р ЧАДИКОВСКИ ЗА СИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ВО 10-ГОДИШНОТО ПОСТОЕЊЕ НА ДЕТСКАТА КАРДИОХИРУРГИЈА Педесет професионалци предводени о...

Види повеќе

ИНТЕРВЕНТНА РАДИОЛОГИЈА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“: НОВ ПРИСТАП ВО ТРЕТМАНОТ НА МОЗОЧНИ УДАРИ, КАНЦЕР И МЕТАСТАЗИ

Со минимално инвазивни процедури, односно без хируршка интервенција и со пократок период на заздравување, во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се третираат различни видови васкуларни и неваскулар...

Види повеќе

22 ГОДИНИ УСПЕШНА ПРИКАЗНА,  „МАЛА БОГОРОДИЦА – СИСТИНА“ СОЗДАДЕ КОМПЛЕТЕН ЦЕНТАР ЗА ГРИЖА НА РОДИЛКИТЕ И Н...

Брендот „Систина“ испишува историја, 22 години од основањето на првата приватна  специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“. По повеќе од две децении усп...

Види повеќе