fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Прим. д-р мед.науки Душко Фидановски

Специјалист по педијатрија

2008
Примариус
Министерство за здравство – Република Македонија
2006
Доктор по педијатриски науки – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1994
Специјалист по педијатрија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1985
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за неонатологија и неонатална интензивна нега, Специјалист неонатолог

1988 – 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за детски болести – Скопје, Оддел за педијатриска и неонатална нега

2001 – сертифициран едукатор од областа на Неонатологија