fbpx
ОДДЕЛИ

Неонатологија амбуланти

Стручниот тим неонатолози спроведува редовни контролни прегледи за следење на растот и развојот на новороденчиња и доенчиња до една година, како и консултативни прегледи. Покрај прегледот, неонатолозите даваат стручни совети за нега и грижа на новороденчето.

Едукација за доење и нега на новороденче

На мајките им се укажуваат предностите на мајчиното млеко и добиваат помош при совладување на техниките за доење. Покрај тоа, се едуцираат и за нега на новороденчето во домашни услови. Ваквиот пристап ја зголемува самодовербата на мајката и ѝ дава чувство на сигурност дека го прави најдоброто за бебето. Секоја родилка во „Аџибадем Систина“ добива брошура „Нега на мајката и на новороденчето по породување“ во која детално се опишани основните принципи на нега.

ambulanti

Посета на патронажна сестра

Неонаталниот период од развојот на бебето претставува најважен период за здравјето на вашето новороденче, а редовните здравствени контроли и грижа за него се од голема важност за неговиот понатамошен живот. Целта на програмата за посета на патронажни сестри на новороденчето е да им помогнат на мајката и бебето во домашни услови, но и да ги направат потребните контроли во текот на овој период.

Твој неонатолог

Бебињата родени во „Аџибадем Систина“ имаат свој неонатолог од самото раѓање. Тој е целосно посветен за нивниот раст и развој во првите денови од животот. „Твој неонатолог“ е концепт што влева сигурност и безбедност за мајките бидејќи знаат дека има некој кој постојано е тука за нивното бебе.