fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

М-р Ана Орлиц

Ембриолог - Ембриолошка лабораторија

2013

Магистер по биомедицински науки-клиничка ембриологија и андрологија

Медицински факултет Источна Вирџинија, Норфолк Вирџинија

Џонес институт за репродуктивна медицина

 

2007

Дипломиран Инженер по биологија

Универзитет Св. Кирил и Методиј

Приридно математички факултет

Студии по Биологија, насока Биохемиско-Физиолошка

2023

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Асистирана репродукција – ембриолог

 

2017- 2023

Кофинас Фертилити Груп Њујорк

IVF lab

Сениор Ембриолог

 

2010-2017

Њуjорк Фертилити Институт

IVF lab

Ембриолог, Андролог

 

2008- 2010

Ремедика Приватна Општа болница Скопје, Македонија

 

Ин Витро оддел   Ембриолог, Андролог

Учество на ASRM (American Society of Reproductive Medicine) ; NYMES (New York Metropolitan Embryology Society); ISFP (International Society for Fertility Preservation)

-Добитник на “Георгеанна Сеегар Јонес МД” за академска извонредност во магистерската програма за клиничка ембриологија и андрологија на Џонес Институт за репродуктивна Медицина во 2013 година

 

 

-Пофалница за најдобар дипломиран студент во учебната 2006/2007 на Приридно математички факултет

Студии по Биологија, насока Биохемиско-Физиолошка

 

– Сертификат за оптимизирање на успехот од ИВФ: Ембрио-култура, контрола на квалитет и витрифирање; Витролајф, Колорадо, 2010.

– Обука за комуникација при опасност на Медицинскиот факултет при Универзитетот Источна Вирџинија, 2011.

– Обука за биосигурност  на Медицинскиот факултет при Универзитетот Источна Вирџинија, 2011.

– Сертификат за учество на предавања за медицински студии на случај при Центарот за човечка репродукција, 2015.