fbpx

Известување

16.03.2020

AcibademSistina

Почитувани,

Ве информираме дека Клиничката болница „Аџибадем Систина“ работи со полн капацитет и на сите оддели непречено нуди здравствени услуги за сите пациенти. Ургентниот центар за возрасни и педијатрискиот ургентниот центар за деца и натаму работат 24 часа секој ден во неделата.

Во услови на прогласена пандемија на Ковид-19 (коронавирус), Клиничката болница „Аџибадeм Систина“ ги презема сите засилени мерки и протоколи за заштита на пациентите и вработените. Прегледите се закажуваат како и вообичаено, преку Контакт-центарот (02 30 99 500).

Следете ги препораките за заштита и превенција од Ковид – 19. Грижете се за своето и за здравјето на луѓето околу вас. Нашата грижа за вашето здравје продолжува!

Ве молиме, почитувајте ги следните превентивни препораки:

  • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено
  • Задолжително носете заштитна маска при влез во болницата
  • Посетата на пациентите се ограничува на само еден посетител во дадено време
  • Време на посета: 10:00 – 12:00 часот; 16:00 – 18:00 часот
  • Препорачуваме во посета да не доаѓаат бремени жени и деца
  • Влезот во болницата е ограничен и се одвива само преку Влез А и Ургентен центар
  • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција
  • Одржувајте добри практики за лична хигиена