fbpx

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ дел од Националната конференција за борба против карциномот на дојка

15.10.2014

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ дел од Националната конференција за борба против карциномот на дојка

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ беше дел од 7-та Национална Конференција за борба против карциномот на дојка во организација на Здружението „Борка“. На конференцијата предавање имаше и еминентниот торако-васкуларен хирург д-р Митко Караѓозов, кој зборуваше за важноста на раната дијагноза на карцином на дојка како и за хируршките техники во лекувањето на ова малигно заболување.

За учеството и поддршката во реализирање на 7-та национална конференција за карцином на дојка, благодарници добија д-р Митко Караѓозов и Клиничката болница „Аџибадем Систина“,

На конференцијата беше промовирана и брошурата „Карцином на дојка“ како и web страната www.dojki.mk кои се изработени од „Аџибадем Систина“ со цел да се подигне света за рана дијагноза на карцином на дојка. 

[widgetkit id=14]