fbpx

Eдукативни предавања за здрава бременост

19.03.2015

Eдукативни предавања за здрава бременост

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ започнува со организација на едукативни предавања за здрава бременост. Секоја среда, идните мајки ќе можат да добијат стручни совети и препораки за здрави животни навики за време на бременоста.

 

Препораки за здрава бременост и подготовка за породување

Едукативната програма опфаќа информации за начинот на исхрана, грижата за здравјето, задолжителните прегледи, што да очекувате во секој месец од бременоста, можните ризици и компликации, како и психофизичката подготвеност за чинот на породување. Дополнително, ќе можете да се запознаете со Одделот за неонатологија, родилните сали и условите за породување во „Аџибадем Систина“. 

Регистрирајте се

Едукативните предавањата ги води специјалист гинеколог-акушер од „Аџибадем Систина“, секоја среда, со почеток во 19:00 часот. Истите се од отворен карактер и се наменети за сите заинтересирани бремени жени. За учество во едукативната програма регистрирајте се на 02/ 30 99 500.