fbpx

Praktika akademike “Acibadem Sistina” u realizua me sukses për herë të dytë

20.05.2022

Bashkëpunimi mes Spitalit klinik “Acibadem Sistina” dhe Fakultetit të shkencave mjekësore në Universitetin “Goce Dellçev” – Shtip sot përfundoi vitin e dytë të suksesshëm.

Përmbajtja e zgjeruar për studentët, e cila këtë vit përfshinte ushtrime praktike ishte me rëndësi të madhe për plotësimin e njohurive të tyre teorike.

Përveç studentëve, mjekëve dhe një pjesë të menaxhmentit të SK “Acibadem Sistina” në këtë tubim mori pjesë edhe dekan i Fakultetit të shkencave mjekësore pranë UGD Shtip, Prof. Dr. Millka Zdravkovska, e cila sërish ka shprehur falënderimin e saj për mundësinë që SK “Acibadem Sistina” ua jep këtyre studentëve.

 “SK ‘Acibadem Sistina’ hapi dyert për studentët tanë në kohët më të vështira kur për shkak të pandemisë nga Covid ishte e pamundur që studentët të kryenin praktikën që u duhej. Interesimi i të gjithë studentëve për të qenë pjesë e Praktikës Akademike ‘Acibadem Sistina’ është i madh ndërsa me oraret që i bëjmë në bashkëpunim me spitalin për rotacion dhe ndërrimin e  grupeve të studentëve mundohemi që të gjithë t’i përfshijmë në këtë projekt të rëndësishëm dhe paraqet një avantazh që do ta kenë në zhvillimin e mëtejshëm të karrierës së tyre. Përveç studentëve të vitit të 6-të, sivjet Sk ‘Acibadem Sistina’ me ushtrimet praktike në sistemin i ka përfshirë edhe studentët e viteve të tjera dhe është një hap me të cilin besoj se studentëve do t’ua japim mbështetjen e plotë në njohurinë e tyre teorike. “ – thotë Prof. Dr. Zdravkovska.

Në anën tjetër, përshtypjet e studentëve për kohën e kaluar si pjesë e ekipit të SK ‘Acibadem Sistina’ janë të mëdha. Mbi të gjitha, ata thanë se janë shumë të kënaqur me organizimin e plotë të projektit Praktika Akademike ’Acibadem Sistina’ dhe mënyrën se si i gjithë sistemi në spital ka funksionuar. Puna bujare e mjekëve dhe stafit mjekësor për t’i transferuar njohuritë dhe përvojën e tyre, efikasitetin, gatishmërinë dhe shpejtësinë tyre së bashku me teknologjinë e avancuar kontribuojnë që pacientët të marrin një kujdes të lartë sipas standardeve botërore.

praksa

Sistemi dhe mënyra e punës për ne ishte një përvojë krejtësisht e re dhe diçka që nuk e kishim hasur kurrë më parë. Kemi marrë pjesë dhe u njohëm me ndërhyrjet e rralla që kryhen vetëm në SK “Acibadem Sistina” dhe jemi mirënjohës për këtë mundësi, është shumë e rëndësishme të fitojmë përvojë gjatë ndërtimit të karrierës sonë si mjekë – thonë studentët.

Si përshtypje të veçanta dhe interesante studentët i veçuan të gjitha trajnimet dhe trajnimet praktike që u organizuan posaçërisht për ta nga infermierët përgjegjës dhe infermierët e kujdesit intensiv. Gjatë këtyre trajnimeve, nxënësit mësuan shumë aftësi të reja, duke i kryer ato me fantoma, që ishte një përvojë e re dhe e dobishme për ta.

Projekti Praktika akademike “Acibadem Sistina” vazhdon vitin e tretë të bashkëpunimit me një grup të ri studentësh, mjekë potencialë të ardhshëm në tetor të këtij viti.