fbpx

Pas 48 ditëve dhe netëve të gjata qëndrim në njësinë e kujdesit intensiv neonatal, Edeni dhe Partha shkojnë në shtëpi

31.10.2022

 “Udhëtimi ynë për në Spitalin “Acibadem Sistina” filloi në gusht të këtij viti, një muaj para lindjes së dy foshnjave të mia. Me përkushtimin dhe kujdesin e madh të doktoreshës Gordana Petrovska dhe të gjithë stafit gjinekologjik, pas një muaji foshnjat i kam lindur para kohe dhe për këtë shkak filluan rrugëtimin e jetës në kujdesin intensiv. Nuk ishte e lehtë që të mendoj se kam dy foshnja në njësinë e kujdesit intensiv, me dilema dhe pyetje të vazhdueshme nëse do ta fitojmë këtë betejë. Edeni dhe Partha kanë lindur më 11 shtator, në javën e 28-të të shtatzënisë, me peshë të lindjes 1200 dhe 1400 gramë. Me përkrahjen më të madhe nga të gjitha infermierët, mjekët e mrekullueshëm dhe mjekja më e mirë Dr.Radica Muratovska, ia dolëm. Pas 48 ditëve dhe netëve të gjata, por me kujdesin më të mirë, dy foshnjat e mia janë gati për të udhëtuar sot. Jemi të përgatitur që të largohemi nga spitali si një familje e plotë. Falënderojmë të gjithë infermierët dhe mjekët që këtë na bënë të mundur”, ka shkruar familja Bajraktari, prindërit krenarë të Edenit dhe Parthës.