fbpx

NË “ACIBADEM SISTINA” PUNOVA PUNËN MË TË MIRË NË BOTË, INFERMIERJA MARIKA SOKOLLOVSKA DEL NË PENSION DUKE FOLUR ME EMOCIONE TË BUKURA DHE KUJTIME

16.10.2019

AcibademSistina SestraMarika

Kur puna është e bukur, kur të pëlqen, për atë flet me emocione. Me fjalë të zgjedhura, duke zgjuar emocione personave të tjerë, Marika Sokollovska lëshon Spitalin Klinik “Acibadem Sistina”. Përvojën pune e përfundon me 42 vite duke përkushtuar vetëm kësaj pune- kujdesit për fëmijë. Sokollovska del në pension nga departamenti i neonatologjisë në këtë spital dhe thotë se ka punuar punën më të mirë në botë. Puna më e mirë, spontane dhe më e përgjegjshme. Foshnjat janë engjëj të vegjël, por puna me ta edhe pse është e rëndë, është mirënjohëse.

Sokollovska thotë se punën në “Acibadem Sistina” do ta kujtojë vetëm për gjërat e mira. Më shumë do t’i mungojnë fëmijët, por edhe koleget. Në këtë institucion shëndetësor ajo punon për një kohë të gjatë, nga fillimi- tani del në pension, por thotë se një pjesë të veçantë prej asaj mbetet këtu.

“Në Spitalin Klinik “Acibadem Sistina” unë punoj nga viti 2001, nga themelimi i saj, që atëherë kishte emrin “Mala Bogorodica”. Unë del me kujtime të bukura, u shoqëruam, punuam, kemi ndarë përgjegjësitë. Koleget dhe puna do të më mungojnë, këtë punë e ushtroj 42 vite. Punën në “Acibadem Sistina” do ta mbaj mend sipas kushteve për punë, kolegjialitetit, shoqërimit me pacientet, prindërit”, thotë Sokollovska.

U rekomandon kolegëve të shoqërohen, të jenë profesionale.

“Puna në neonatologji është profesioni më i bukur, nëse duhet të punoj edhe 40 vite në të ardhmen përsëri do ta zgjedh profgesionin e njëjtë, sepse është shumë mirënjohës të punosh me foshnja. Përgjegjësi e madhe, por duhet të jeni të kujdesshëm duke punuar këtë punë, foshnjat nuk dinë a ndjejnë dhimbje, çfarë i dhemb dhe sa”, shton Sokollovska.

Kujtimet dhe veprat e mira bëjnë jetën më të pasur. Ajo kishte jetën e tillë të punës.