fbpx

NDESHJA E DYTË NË KAMPIONATIN EVROPIAN, PËR FIZIOTERAPISËT E “ACIBADEM SISTINA” PANDEV DHE ELMAS THONË SE KANË ROLIN KRYESOR

17.06.2021

Disa minuta para ndeshjes së dytë të kombëtares maqedonase në Kampionatin Evropian, futbollistët maqedonas po përgatiten me intensitet të lartë. Kjo është një ndeshje kryesore për futbollistët tonë, të cilët sonte do të garojnë me ukrainasit, një ndeshje që duhet të përcaktojë rrugën e mëtejshme të vendit tonë në këtë ngjarje të madhe evropiane të futbollit, ku ne po marrim pjesë për herë të parë. Përgatitjet janë intensive, pritjet janë edhe më të mëdha, ndërsa fizioterapistët e “Acibadem Sistina”, Bojan Canevski dhe Bojan Siljanoski kanë rolin kryesor në kujdesen për shëndetin fizik dhe kondicionin e  futbollisteve para ndeshjes. Golashënuesit maqedonas Goran Pandev dhe Elif Elmas nuk e fshehën kënaqësinë që fizioterapistët tanë janë së bashku me ta në Bukuresht. Ata thonë se për ta është shumë e rëndësishme që i kanë si pjesë e ekipit, këta njerëz që bëjnë çdo përpjekje për t’i përgatitur ata për ndeshjen.

viber image

“Këta janë masazhistë të shkëlqyeshëm dhe kjo është arsyeja pse ata janë pjesë e ekipit kombëtar të Maqedonisë. Gatishmëria e tyre është niveli më i lartë dhe ata bëjnë më të mirën. Djemtë janë vërtet të mirë. Këta janë njerëz të mrekullueshëm dhe na ndihmojnë shumë. Ata luajnë rol kryesor në ekipin tonë. Dhe ne do të japim maksimumin, dhe pa ta forma e mirë nuk është e mundur. Në fakt, pa ata nuk mund të dalim, për të ngrohur, për t’u përgatitur para ndeshjes. Ne nuk mund ta imagjinojmë një ndeshje pa ta, thotë Goran Pandev.

Çdo ndeshje kërkon përgatitje të madhe, gatishmëri fizike për të dhënë maksimumin në terren.  Fizioterapistët Bojan Canevski dhe Bojan Siljanoski kujdesen që çdo lojtar të jetë në formë të shkëlqyeshme dhe të luajë 90 minuta në fushë pa ndonjë problem. Kur është e nevojshme, ata menjëherë mobilizohen dhe vijnë për ndihmë. Elif Elmas gjithashtu flet për profesionalizmin e tyre.

fudbaleri

“Sinqerisht, ata janë si vëllezërit tanë, ne jemi disa vjet së bashku, jemi shumë të kënaqur. Ata janë plotësisht të përkushtuar ndaj nesh 24/7. Nuk është e lehtë të jesh me ne si ekip, por për ta përvoja e tyre është shumë e rëndësishme. Nuk është e lehtë për një ditë ta kthehesh lojtari në formë. Ata japin maksimumin e tyre. Mund të them se gjithçka është në të njëjtin nivel si ekipi mjekësor në ekipet evropiane të ligës së parë. Ato kanë një ndikim të madh, thotë Elmas.

Kombëtarja e futbollit të Maqedonisë shkruan histori, ndërsa futbollistët tashmë na kanë bërë shumë krenarë. Janë nën presion  për të kompletuar historinë. Para nisjes për në Bukuresht, golashënuesit Goran Pandev dhe Elif Elmas dhe selektori i kombëtares së futbollit të Maqedonisë, Igor Angellovski, Spitali Klinik “Acibadem Sistina” u dha nga një kartelë  Platinum member card, një kartelë me të cilën ata kanë përfitime të veçanta në spitalin tonë.

viber image

viber image viber image