fbpx

Mirënjohje për të punësuarit e „Acibadem Sistina“ për angazhimin dhe përkushtimin në kujdesin e të lënduarve në fatkeqësinë e autobusit në fshatin Laskarcë

25.04.2019

Oda e mjekëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut ndau mirënjohje për Ndihmën e shpejtë mjekësore të Spitalit Klinik „Acibadem Sistina“ për pjesëmarrjen në përkujdesjen dhe trajtimin e të lënduarve në  fatkeqësinë e autobusit më 13 shkurt 2019 në fshatin Laskarcë, Shkup. Për përkushtimin e treguar, përgjegjësinë, solidaritetin, Oda e mjekëve shreh mirënjohje të të gjithë mjekëve  që ishin përfshire në këtë aksion.

Mirënjohjen e ndau kryetarja e Odës së Mjekëve të Maqedonisë, Doc. Dr. Kalina Grivçeva- Stardaellova, ndërsa në ndarjen e mirënjohjeve ishin të pranishëm një pjesë të mjekëve nga të gjitha institucione shëndetësore që arritën të parë dhe aktivisht u kyçen dhënien e ndihmës së parë në vendin e fatkeqësinë.

“Acibadem Sistina” mori pjesë me logjistiken e tij. I ka vendosur në dispozicion të gjitha kapacitetet për trajtimin e të lënduarve në fatkeqësinë, pa asnjë kontribut. Për të gjithë të lënduar u kyçen të gjitha kapacitetet njerëzore, ekspertesh ( profesionale), teknikat dhe pajisjet më bashkëkohore. Qendra urgjente e spitalit nën udhëheqjen e Dr. Mihajlo Ivanovski edhe një herë ka dërguar tri automjete deri në vendin e fatkeqësisë për të hospitalizuar personat e lënduar që udhëtonin me autobusin.