fbpx

DR. IVANOVSKI DHE DR. TRAJKOVA MORËN PJESË KONGRESIN ON-LINË TË SHMM-SË NË SFERËN E GJINEKOLOGJISË

12.11.2020

drtrajkovaivanovski

Gjinekologët e Spitalit Klinik “Acibadem Sistina”, Doc. Dr. Mitko Ivanovski nga Departamenti i Riprodhimit të Asistuar (IVF) dhe Dr. Shk. Kornelija Trajkova nga Departamenti i Gjinekologjisë dhe Obstetrikës morën pjesë në “Kongresin e parë On-line SHMM 2020” të cilët në fjalimet e tyre përcollën përvojën e tyre të pasur dhe njohuri në sferën e shëndetit reproduktiv, gjinekologjisë dhe obstetrikës.

Në Kongresin e sotëm, Dr. Ivanovski duke mbajtur fjalimin e tij theksoi  rëndësinë e ultrazërit në teknologjitë e riprodhimit të asistuar duke theksuar rëndësinë e këtyre kontrolleve..

Në Kongresin theks i veçantë u vë në trendët modern në diagnostikimin dhe trajtimet në obstetrikë për të cilët Dr. Kornelija Trajkova ka folur në temë: “Mikrobiom vagjinal gjatë shtatzënisë”.

Kongresi mbahet në periudhë nga 10 deri më 20 nëntor në organizim të Shoqatës së Mjekëve të Maqedonisë (SHMM) dhe në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë – Shkup me përkrahje të Asociacionit të gjinekologëve- obstetër të Maqedonisë.