fbpx
KËRKO
DOKTORIN

Prof. Dr. Aleksandar Nikoliq

Specialist në kardiokirurgji

2005
Doktor i shkencave mjekësore
Fakulteti i Mjekësisë, Beograd
2000
Magjistër
Fakulteti i Mjekësisë, Beograd
1990
Mjekësia e përgjithshme
Fakulteti i Mjekësisë, Novi Sad

2015 – tani
Spitali i klinikës “Acibadem Sistina”
Reparti i kardiokirurgjisë
Nga viti 2018 konsulent mjekësor në shumë ambasada perëndimore, duke përfshirë edhe zyrën rajonale mjekësore amerikane në Beograd, Serbi
2006-2015
Qendra klinike, Podgoricë
Drejtor i Qendrës për kardiologji
2006-2007
Drejtor i Klinikës për kardiologji, Sremska Mitrovica
2002-2003
Spitali special, Filipi i Dytë”, Shkup. kardiokirurg
1995 – 2006
“Instituti Dedinje”, Beograd, kardiokirurg
1990- 1995
Klinika për kardiokirurgji,
Sremska Kamenica, Specialist i kardiologjisë

Seksioni kirurgjik i Shoqatës Mjekësore të Serbisë

Shoqata Serbe e Kirurgjisë Kardiovaskulare

Shoqata Ndërkombëtare e Kirurgjisë kardiovaskulare

Shoqata Ndërkombëtare e Kirurgëve kardio-torakalë

Shoqata europiane e kirurgëve kardiotorakalë

Shoqata maqedonase për kirurgji kardiovaskulare

Shoqata e kirurgëve torakalë CTC

Shoqata “Ura Euro-aziatike” (Kryetar shkencor i takimit vjetor të 11-të)

1995  Përfunduar provimin e specializimit në kirurgjinë e përgjithshme me rezultate të shkëlqyera, në Fakultetin e Mjekësisë në Beograd.

2000  – Titulli i tezës së magjistraturës:

Kuptimi i homocisteinës si një faktor rreziku në sëmundjen koronare të zemrës, në Fakultetin e Mjekësisë në Beograd

2002  – Kryerja e trajnimit të plotë në kirurgjinë e përgjithshme dhe kirurgjinë kardiovaskulare FEBTCS – Bordi Europian i Kirurgëve Torakal dhe Kardiovaskular

2005  – Doktoratë, Fakulteti i Mjekësisë në Beograd

“Vlerësimi i stresit oksidativ të muskujve të zemrës dhe mbrojtjes antioksiduese gjatë operacionit të hapur të zemrës”.

Trajtimi kirurgjik i sëmundjes ishemike të zemrës

Trajtimi kirurgjik i sëmundjeve të zemrës valvulare

Trajtimi kirurgjik i aortës

Kirurgjia minimalisht invazive e valvulave

Transplantimi i zemrës – mushkërive

Trajtimi kirurgjik i insuficiencës së zemrës

Autor i 16 punimeve të botuara në revista mjekësore ndërkombëtare dhe në vend, dhe bashkëautor i tre teksteve shkollore.

Ka marrë pjesë në shumë takime ndërkombëtare dhe në vend në fushën e kirurgjisë kardiovaskulare.

Dr. Nikoliq ka kryer më shumë se 8000 operacione në zemër të hapur si një kirurg i konsulentit (nivelit) të lartë (sëmundja ishemike e zemrës, kirurgjia valvulare, operacioni i valvulave minimalisht invazive, kirurgjia aortale dhe degëzimi supraortnik, sëmundjet e lindura të zemrës – tek të rriturit, TAVI, TAH).