fbpx
DEPARTAMENTET

Neurokirurgjia

 

Ky department drejtohet nga neurokirurgu eminent Prof. Dr. Jovica Ugrinovski, i cili kryen intervenimet më të komplikuara neurokirurgjikale. Intervenimet bëhen me neuromonitorim,  procedure e cila ofron siguri për pacientët duke shmangur mundësitë e shfaqjes së komplikimeve dhe dëmtimit të indit nervor. Operacionet kryhen me anë të mikroskopit neurokirurgjik më të ri, I cili mundëson një pamje të qartë dhe të detajuar  të zonës në të cilën kryhet operacioni.

 

TRAJTIMI I GJENDJEVE DHE SËMUNDJEVE NEUROKIRURGJIKALE

Ekipi me përvojë i neurokirurgëve me metodat më bashkëkohore, punon sipas standardeve botërore dhe kryen intervenimet më të komplikuara në fushën e neurokirurgjisë. Falë ekspertizës dhe teknologjisë bashkëkohore, departamenti ofron diagnozë dhe trajtim për të gjitha sëmundjet e trurit tek fëmijët dhe pacientët e rritur.

 • Çrregullimet degjenerative të boshtit (hernia diskale, stenozat e boshtit, jo stabiliteti i boshtit)
 •  Tumoret e boshtit
 •  Sëmundjet vaskulare të trurit (aneurizma, AVM )
 •  Lëndime të kokës
 •  Hematome intrakraniale
 •  Sëmundje vaskulare të boshtit
 •  Tumore të trurit
 •  Hidrocefalus dhe komplikime të ndërlidhjes
 •  Tumore të hipofizës
 •  Neuorokirurgjia funksionale (epilepsia-dhimbje)
 •  Nervat periferike (lëndimet, tumoret, kompresioni)
 •  Tumoret intraorbitale

 

KIRURGJIA E TRURIT

 • tumoret e trurit (beninj, malinj);;
 •  sëmundje vaskulare (trajtimi i sulmeve në tru)
 •  sëmundje vaskulare kongjenitale (AVM, kavernoma, aneurizma);
 •  hematomi intracerebral (gjakderdhje të trurit);
 •  hidrocefalus (edem i trurit);
 •  trauma (lëndime kraniocderebrale);
 •  infektime (apsces);

Kirurgjia e bushtit që  lidhet me trurin (medulla spinalis)

Diagnoza e saktë dhe trajtimi i: dhimbjes në qafë dhe në krye, hernia e qafës dhe në pjesën e kryqeve të boshtit kurrizor, kanali i ngushtuar i boshtit, defekte kongjenitale dhe strukturore të medullës, problemi i plakjes së medullës dhe sëmundje të ngjashme të cilat e shkaktojnë këtë gjendje. Ekipi ynë me sukses i trajton këto gjendje lidhur me trajtimin jo të suksesshëm operativ të dhimbjes në pjesën e kurrizit.

 

 

QASJE MULTIDISIPLINARE

Në mjekim ofrojmë qasje shumë disiplinore me ekip të ortopedëve/traumatologëve, psikiatërve dhe fiziatrëve nga “Acibadem Sistina”:

 • dikus hernia;
 •  hernia e qafës (cervikale),
 •  hernia e kurrizit (torakale),
 •  hernia e kryqeve (lumbale)
 •  tumoret (beninj, malinj);
 •  sëmundje vaskulare (kongjenitale – AVM);
 •  gjakderdhje në medullë (hematome intraspinale);
 •  trauma e medullës;
 •  infektimet (apsces).

KIRURGJIA E SISTEMIT NERVOR PERIFERIK

 • trauma (lëndimet);
 •  kompresioni (sindromi kompresiv).

NEUROONKOLOGJIA

Trajtimi kirurgjik i të gjitha llojeve të tumoreve të trurit dhe palcës kurrizore: menimgioma, tumore gliale, tumore të këndit cerebelopontin, hipofiza, trungu cerebral, tumoret e zbrazëtirës së pasme të kafkës, tumore në bazën e kafkës, tumoret e boshtit kurrizor esktramedular ose intramedular, lezionet calcarial, kirururgjia cranioplasty, kirurgjia kraniofaciale.