fbpx
DEPARTAMENTET

Nefrologjia

 

Departamenti i nefrologjisë mundëson ndjekjen e vazhdueshme të pacientëve me sëmundjeve të veshkave, këshilla nefrologjike për pacientët dhe familjarët e tyre për parandalimin e sëmundjeve  të veshkave, si dhe vlerësimin e faktorëve të rrezikut për zhvillim e sëmundjeve të veshkave. Ekipi ynë ju ofron qasje të vetme dhe të integruar për kujdesin e shëndetit të veshkave tuaja duke ju mundësuar në të njejtën kohë konsultime  urologjike dhe kardiologjike.

KONTROLLET AMBULATORE DHE PROCEDURAT

 • analizë mikroskopike të sedimentit urinar me interpretim dhe këshillim nefrologjik,
 • konsultimi nefrologjik për infeksionet urinare
 • kontroll me eko i sistemit urinar, gjëndrave mbiveshkore dhe prostatës
 • kontroll me eko i organeve të stomakut
 • kontroll me eko i testiteve, gjëndrave para tiroide
 • eko me dopler të enëve të gjakut të veshkave
 • vendosje dhe ndërrim i kateterit urinar
 • terapi dhe ndjekje nefrologjik  tek një grup i veçantë pacientësh (pacientë me veshkë të transplantuar, pacientë me nefropati diabetike), dëbësim kronik të veshkave
 • trajtim i hipertensionit arterial
 • mjekimi i infeksioneve të kanaleve urinare
 • glomerulonefritët dhe imunonefropati të tjera
 • anemi me origjinë renale
 • nefropati diabetike
 • sëmundje kronike të veshkave
 • përgatitje për transplantimin e veshkave
 • intervenime nën kontrollin e ultratingullit

QENDRA PËR DHIMBJEN E VESHKAVE

Qendra për dhimbjen e veshkave mundëson ndërprerje të shpejt dhe efikase të dhimbjeve të mesit, diagnozë dhe qetësim të dhimbjeve. Pacientët në çdo kohë mund të konsultohen për gurët në veshka, diagnozën dhe trajtimin e dhimbjeve në veshka.

PROCEDURA INTERVENTE NËN KONTROLLIN E EKOS

 • Biopsia e veshkave
 •  Biopsia e prostatës
 •  Vendosja dhe mirëmbajtja e nefrostomës
 •  Punktimi i cistës në veshka
 • Vendosja e katetrës qëndrore venoze si një qasje e gjakut për hemodializë