fbpx
DEPARTAMENTET

Kirurgjia e fëmijëve

Slika kardio

Në Spitalin Klinik “Acibadem Sistina” kryhen shume lloje të ndërhyrjeve kirurgjikale për fëmijët- kirurgjia e të porsalindurve dhe fëmijëve të vegjël, kirurgjia pediatrike digjestive, urologjia e fëmijëve dhe urologjia rikonstruktive e fëmijëve, trauma tek fëmijët, kirurgjia torakale e fëmijëve, kirurgjia onkologjike e fëmijëve, kirurgjia plastike e fëmijëve, neurokirurgjia pediatrike, kirurgjia e veshit, hundës dhe fytit tek fëmijët dhe ortopedia pediatrike. Me hapjen e departamentit të kardiokirurgjisë, në spital kryhen ndërhyrjet më komplekse kardiokirurgjikale. Falë pajisjes së sofistikuara e të avancuar me të cilën disponon spitali, shumica e ndërhyrjeve kryhen me një qasje minimale invazive përmes një prerje të vogël kirurgjikale duke mundësuar shërim më të shpejtë, qëndrim më të shkurtër në spital për fëmijën dhe më pak dhimbje. Në departamentin trajtohen këto gjendje:

• hernia inguinale (hernia)

• funikulocela

• hidrocela (hernia ujore)

• testikulli i pazbritur (kriptorkizëm)

• cirkumcizion

• varikocela

• torsion i testikullit

• Kirurgjia e zorrës qorrë (apendektomia laparoskopike)

• kirurgjia e zorrës së hollë

• Meckel diverticulum

• Invaginimi

• Sëmundja e Hirsprung-ut (pull-through Soave transanale)

• kirurgjia e zorrës së trashë

• cistet mezenteriale dhe limfangiomat

• hipospadia

• uropatia obstruktive (stenoza ureteropelitike dhe prevezikale)

• Trajtimi endoskopik i refluksit vezikoureteral procedura STING

• valvule e uretrës së pasme

• Tumori I Wilmsov-it  (nefroblastoma).

• Neuroblastoma

• kirurgjia e shpretkës

• kirurgjia e pankreasit

• kist ekinokoku

• trikobezoar

• kirurgjia e lukthit

• stenoza pilorike

• refluks gastroezofageal

• kirurgjia e duodenit

• torakoskopia

• empiema pleurale

• lobektomia e mushkërive

• Kirurgjia neonatale (atrezia e ezofagut, atrezia duodenale, atrezia e zorrës së hollë, atrezia anale, atrezia e traktit biliar, ekstrofia e fshikëzës së urinës, gastroshiza, hernia diafragmale)

• kista kongjenitale dhe fistula në qafë

• sindaktili

• trajtimi kirurgjikal i djegieve

• fraktura e kockave me ripozicion nën rëntgenin dhe imobilizim

• fraktura e kockave të gjata të parakrahut, krahut të sipërm, nën gjurit dhe

• mbi gjurit me ripozicion pa gjak dhe osteosinteza perkutane

• kirurgjia minimalisht invazive