fbpx

19 VITE HISTORI – “SISTINA” I ZHVENDOS KUFIJTË NË SHËNDETËSISË

Para 19 viteve më datë 14 shkurt 2001 u hap spitali i parë i specializuar për gjinekologji dhe obstetrikë “Mala Bogorodica- Sistina” si sinonim i vërtetë për dashurinë ndaj gruas dhe pasardhësve të...

Lexo më tepër

Për herë të parë në “Acibadem Sistina” u krye operacioni në zemër te një fëmijë dy vjeç me teknikë invazive...

Për herë të parë në Departamentin e kardiokirurgjisë pediatrike pranë Spitalit Klinik “Acibadem Sistina” te një fëmijë u krye operacioni i anomalive të lindura të zemrës me teknikë invazive minimal...

Lexo më tepër

Operacion i rrallë dhe specifik për herë të parë u krye në “Acibadem Sistina”: Është hequr tumor në veshkë ...

  Dr. Simeonov thotë se bëhet fjalë për tumor të rrallë që paraqitet tek fëmijët që nga lindja. “Intervenimi është specifik dhe për herë të parë ky lloj intervenimi u krye në spitalin “Acibade...

Lexo më tepër

Foshnjat më të bukura për Vitin e Ri

Foshnjat janë dhuratat më të bukura dhe më të sinqerta. Me buzëqeshjen e tyre i mbushin zemrat me dashuri dhe ngrohtësi. Në ditën e parë të Vitit të Ri, foshnjat në Departamentin e Neonatologjisë n...

Lexo më tepër

U promovua libri i Prof. Dr. Trajkovskit – Thesar i plotë me simptoma dhe diagnoza për sëmundjet e fëmijëve

Në 17 nënkapituj, çdo nënkapitull me titull sipas një simptome udhëheqëse, Prof. Dr. Zoran Trajkovski në librin e tij të ri Radiologjia pediatrike praktike- nga simptoma deri në diagnozë, në mënyrë...

Lexo më tepër

Gjinekologët e spitalit “Acibadem Sistina” ishin ligjërues në kursin e gjashtë të Shkollës për ultrazë “Ian...

Në mes të muajit nëntor në Shkup u mbajt kursi i gjashtë në organizim të Shoqatës maqedonase të mjekësisë perinatale dhe Degës së Shkollës interuniverziztare për ultrazë në Maqedoni “Ian Donald”. N...

Lexo më tepër

PROF. DR. NIKOLIQ DHE DR. ÇADIKOVSKI MBAJTËN LIGJËRATË PARA 400 STUDENTËVE NË FAKULTETIN E MJEKËSISË

Një numër të madh studentësh treguan interes për ligjëratën e kardiokirurgut Prof. Dr. Aleksandar Nikoliq dhe kardiokirurgut pediatrik Dr. Vlladimir Çadikovski që u mbajt dje në Fakultetin e Mjekës...

Lexo më tepër

MJEKËT NGA SPITALI “ACIBADEM SISTINA” PËR HERE TË PARE KANË VENDOSUR PEJSMEJKER PËR ZEMËR NË MËNYRË INTRAVE...

Një ekip mjekësh nga spitali “Acibadem Sistina” për here të parë në Maqedoni, në mënyrë intravenoze kanë vendosur një elektrostimulues të përkhershëm të zemrës- pejsmejker te një fëmijë. Kjo mënyrë...

Lexo më tepër

“Acibadem Sistina” zbaton përvojën e kardiokirurgjisë pediatrike në Turqi- janë operuar dy fëmijë me anomal...

Gjatë kësaj jave te të dy fëmijët janë kryer edhe dy ndërhyrje të suksesshme kardiokirurgjikale, bëhet fjalë për një foshnje 2 muajsh dhe një fëmijë në moshën 1,8 vjeç  në Departamentin e kardiokir...

Lexo më tepër

Dr. Sajkovski me këshilla profesionale për imunitetin e fëmijëve në konferencën “Profemina 2019”

Si mund t’i mbrojmë fëmijët, çfarë të bëjmë për ta rritur imunitetin, cilat shurupe janë më të mira për shëndetin e fëmijëve tanë, Dr. Sajkovski  ka përgjigjur këto pyetje në ligjëratën profesional...

Lexo më tepër