fbpx

“Acibadem Sistina” ofron testin e ri të antigjenit i cili detekton gjashtë lloje të shkaktareve të infeksioneve respiratore

16.01.2023

Nga sot spitali klinik “Acibadem Sistina” ofron testin e ri për detektim të infeksioneve respiratore sezonale. Në kushte të rritjes së numrit të sëmundjeve infektive veçanërisht te fëmijët me këtë test të antigjenit pacientëve u mundësohet detektim të shpejtë dhe të saktë të infeksionit për një trajtim të shpejtë dhe efikas. Bëhet fjalë për një panel/ covid test të antigjenit multipleks i cili detekton gjashtë shkaktarë të infeksioneve respiratorë njëkohësisht: Influenca A, Influenca B, adenovirusi, RSV (Virusi respirator sincicial), mycoplasma pneumonia dhe antigjeni për Covid 19.

Testi kryhet pas marrjes së strishos nazofaringeale (nga fyti ose gryka) dhe do të jetë në dispozcion për të gjithë pacientët në ordinancë dhe për pacientët e shtrirë në spital. Për pacientët në ordinancë testi do të kryhet në ordinancat e Departamentit të Sëmudnjeve infektive në hyrjen C çdo ditë nga ora 8 deri ora 17. Test i antigjenit do të kryhet edhe për të gjiha gjendjet dhe nevojat emergjente në dy qendrat emergjente (për të rriturit dhe fëmijët) në çdo kohë. 

Spitali Klinik “Acibadem Sistina” si instucioni privat shëndetësor lider në vendin tonë vazhdimisht nveston në pajsije dhe reagensa më moderne mjekësore dhe materiale të tjeara të hardhueshme me diagnostikë në nivel të shpitalive të zhvilluara evropiane.

Testi i ri i antigjenit do të kushtojë 1.300 denarë.

AS MultiplexAntigen x FB ALB