fbpx

ПРВАТА НАСМЕВКА НА ОДДЕЛОТ ЗА НЕОНАТОЛОГИЈА ВО 2022 ГОДИНА

03.01.2022
Ова е првата насмевка на Одделот за неонатологија во 2022 година. Слаткото момче се роди утрото на 2 јануари во 02:35 часот и е првото бебе родено во „Аџибадем Систина“ во новата 2022 година. Тимот предводен од д-р Бобан Сарџовски, гинеколог акушер со спонтано породување на свет донесе здраво машко бебе, тешко 3300 грама и 49 сантиметри должина. За бебето задолжена беше д-р Снежана Палчевска- Коцевска, специјалист по педијатрија.
Мајката и бебето се чувствуваат одлично.
bebe za veb
 
bebe za bev
 

bebe za bev