fbpx

Недела на медицински сестри

03.05.2014

sestri2

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ 5-12 МАЈ

 

По повод Меѓународниот ден на медицинските сестри, Здружението на медицински сестри, акушерки и техничари „Славјанка Влахчева“ и Клиничката болница „Аџибадем Систина“ се приклучија кон одбележување на меѓународниот ден на медицинските сестри. Во текот на следната недела од 5-12 мај ќе се одржат едукативни работилници кои ќе се однесуваат на новитетите во концептот на работа како и идните планови за развој на оваа професија. Целтта е да се подигне новото на стандардите за здравствена нега во сите сегменти. Учество во активностите можат да земат сите медицински сестри кои за време на настаните можат да се регистрираат и да станат членови на Здружение на медицински сестри, акушерки и техничари „Славјанка Влахчева“.

Кликни за програмата