fbpx

На Одделот за педијатрија поставена донаторска касичка „Донирај за среќна иднина“ за поддршка на СОС Детско село

02.03.2021

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ како општествено одговорна компанија која во континуитет дава придонес за подобрување на општествениот развој ја поддржа идејата за промоција и поддршка на СОС Детското село, со поставување на донаторска касичка.

sos

И нашите најмали пациенти ја поддржа идејата и несебично се вклучија во донацијата, а проектот „Донирај за среќа иднина“ доби голема поддршка и од целиот медицински персонал.

naslovana
 

Касичката за донации е поставена на Одделот за педијатрија, а има за цел поддршка за остварување на хуманата мисија на СОС Детско село „Ниту едно дете не треба да расте само“. Со донирање парични средства ќе се обезбеди поддршка за покривање на потребите на децата и младите згрижени и поддржани од СОС Детско село.