• Testimonials

  • Со најдобриот тим, Сејар ги надмина сите предизвици. Денеска си оди дома

   Со најдобриот тим, Сејар ги надмина сите предизвици. Денеска си оди домаПо 38 дена борба на Одделот за неонатална интензивна нега, денеска Сејар инкубаторот ќе го замени со топлата прегратка на мама Гонџе. Сејар значи темперамент, синоним кој сосем одговара за ова мало бебе херој кое успеа да ги надмине сите предизвици и денес да му се...

  • И докторите се разболуваат, нели?

   И докторите се разболуваат, нели?4 март 2017, ден кога во избезуменост и со висока температура се јавив во Ургентниот центар во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Цела недела претходно безуспешно го лекував инфицираниот палец на левото стапало со антибиотици и преврски. Веднаш бев примена...

  • Брзата реакција на докторите беше клучна за моето здравје

   Брзата реакција на докторите беше клучна за моето здравјеПо долги подготовки заедно со семејството тргнавме на одмор од Данска за Грција. По часови возење, почувствував страшна болка во градите. Застанав, се обидов да си дојдам при себе, но болката не поминуваше. Сето ова се случи во непосредна близина...

  • Најсреќниот миг во животот – средбата со малата убавица од 1200 грама

   Најсреќниот миг во животот – средбата со малата убавица од 1200 грама Сè започна во 24. недела од бременоста, тогаш почнаа да се појавуваат моите проблеми. Без двоумење посетив две гинеколошки клиники бидејќи веројатноста за појава на инфекција кај бебето беше многу голема и, за жал, во оваа недела беше невозможно...

  • Мојата приказна за предвремено родениот син

   Мојата приказна за предвремено родениот синДо сите сегашни и идни родители,Се викам Марија и имам две деца, два сина, Стефан и Андреј. Како мала посакував кога ќе пораснам да имам деца. Желбата да имам синови некако интуитивно беше всадена во мојата идилична слика за себе уште од детството. Оној период кога...

  • Нашата ѕвездичка Катја денес е здраво и среќно девојче

   Нашата ѕвездичка Катја денес е здраво и среќно девојчеОваа моја ѕвездичка не изгледаше секогаш вака. Ова лиценце, овие најмили очиња и најтопли рачиња не изгледаа секогаш вака нормално. Пред три години и десет месеци, во 26. гестациска недела на свет дојде едно мало бебенце кое тежеше 830 гр и беше...

  • Ви благодарам што ми го продолживте животот

   Ви благодарам што ми го продолживте живототМојата приказна почна со случајна средба со мој пријател, кој е доктор. Кога ме виде, веднаш побара да направам испитувања. Се сеќавам, ми кажа, имаш чудна боја на лицето, мораш да се прегледаш. Јас и претходно чувствував изнемоштеност и промени во...

  • Имав 97% затнување на крвните садови, но благодарение на проф. Таџер го живеам вториот живот

   Имав 97% затнување на крвните садови, но благодарение на проф. Таџер го живеам вториот животНа 58-годишна возраст Коне Антова почнала да ги чувствува првите симптоми на изнемоштеност, замор, тешко дишење и болка во градите. Најмногу ѝ пречел заморот кога се качувала по скали или мали височинки. Овие симптоми ја натерале да отиде на...

  • Д-р Салис Таџер беше мојот прв избор за бајпас операција

   Д-р Салис Таџер беше мојот прв избор за бајпас операцијаПред 13 години имав срцев удар. Ме пренесоа во болница со брза помош. Дежурниот доктор ми кажа дека има две вести, една лоша и една добра. Прво го замолив да ми ја каже лошата, и ми кажа дека имам срцев удар. Веднаш го прашав за добрата, ми...

  • Учам од врвни професионалци

   Учам од врвни професионалциКога зборуваме за посветеност во професијата, тогаш неминовно е да зборуваме за луѓето кои растеа заедно со брендот „Аџибадем Систина“. Ивана Крстевска е медицинска сестра на Одделот за кардиологија од самиот почеток и, како што вели, горда е на...

  << < 1 2 3 4 5 6 > >>

Контакт Аџибадем СистинаЗакажи преглед, термин

 

 Acibadem Sistina Fotogalerija

  

Спортски спонзорства

Мобилни апликации

Online Library