fbpx

СИСТЕМ-ИНЖЕНЕР (1 извршител)

Објавно на: 17/06/2022
Статус: Активен

Клиничка болница Аџибадем Систина го проширува својот тим и има потреба од:

  

СИСТЕМ-ИНЖЕНЕР (1 извршител)

 

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО

 

 • Администрирање на Windows сервери – Windows околина;
 • Администрирање на Windows Active Directory и Windows сервиси;
 • Одржување на виртуелната инфраструктура и Storage;
 • Инсталирање, конфигурација и одржување на оперативни системи и системски продукти;
 • Имплементација, организација, оптимизација на перформанси и справување со системски проблеми, оперативни системи и системските продукти;
 • Надградба на системите и софтверските пакети со нови верзии
 • Изработка на безбедносни копии;
 • Изработка на упатства, прирачници и процедури;
 • Мониторинг, контрола и оптимизација на перформансите на информатичките системи
 • Развој, имплементација и одржување на нови и постојни ИТ-сервиси;
 • Одржување на локални интранет портали.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ, ПОЗНАВАЊА И ВЕШТИНИ

 

 • Завршено високо образование во областа на информатичка технологија;
 • Работно искуство на иста или слична позиција од најмалку 2 години;
 • Познавање на Windows Servers, IIS, Windows Actove Directory, WSUS, PrintServer, vSphere, vCenter, Veeam Backup, HP и EMC Storages, NAS Storages;
 • Ориентираност кон решавање на проблеми, креативно и критичко размислување;
 • Способност за преземање иницијатива и мотивираност за постојана едукција/надградба на знаењата;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Професионален пристап кон работните обврски, одговорност и дисциплинираност;
 • Внимателност и прецизност при работењето;
 • Почитување на правила и кодекс на работа;
 • Флексибилност;
 • Адаптибилност;
 • Висока работна етика;
 • Возачка довола Б-категорија;
 • Одлично познавање на англиски јазик.

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 

 • Огласот е отворен 5 (пет) работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на мејл: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • Уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите што ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

  Прикачете CV *


  Активни огласи

  ПозицијаОдделОбјавно наСтатус
  Болничар27/07/2022Активен
  Судски преведувач од албански јазик04/07/2022Активен
  Хигиеничари23/06/2021Активен