fbpx

Преведувач од англиски јазик

Објавно на: 27/02/2023
Статус: Активен

Клиничка болница „Аџибадем Систина има потреба од:

 • ПРЕВЕДУВАЧ (англиски)

Преведувачот врши превод на медицински извештаи, документи, процедури и текстови од медицински карактер од македонски на англиски јазик, и обратно. Воедно врши превод на документи и административни материјали за потребите на Одделот за маркетинг за интерно списание и објави на веб-страница, за потребите на Секторот за правни работи, како и за менаџментот на болницата.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 • Завршено соодветно високо образование
 • Печат за судски преведувач
 • Искуство во преводи на медицинска документација ќе се смета за предност.

ЛИЧЕН ПРОФИЛ

 • Познавање на програмите MC Office (Excel, Word)
 • Одлични комуникациски вештини
 • Одлични организациски вештини
 • Способност за толеранција и трпение
 • Високо ниво на доверливост и етика
 • Способност за креативно пишување

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Огласот е отворен 5 работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на e-пошта: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • За уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

  Прикачете CV *


  Активни огласи

  ПозицијаОдделОбјавно наСтатус
  Фармацевтски техничар22/03/2023Активен
  Хигиеничари01/03/2023Активен
  Дипломиран фармацевт01/03/2023Активен
  Службеник за обезбедување на имот и лица15/02/2023Активен
  Специјалист за правни работи30/01/2023Активен
  Тим лидер за одржување на хигиена20/12/2022Активен
  Транспортер07/12/2022Активен