fbpx

Преведувач (од албански јазик на македонски јазик и обратно)

Објавно на: 31/01/2019
Статус: Активен

Клиничка болница „Аџибадем Систина”  има потреба од

Преведувач (од албански јазик на македонски јазик и обратно)  – 1 извршител

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Превод на документи, процедури, текстови од медицински карактер од македонски јазик на албански јазик и обратно
 • Превод на маркетиншки документи од македонски јазик на албански јазик и обратно
 • Други активности во зависност од потребите на одделот

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 • Завршено соодветно високо образование;
 • Одлично познавање албански јазик (јасно говорење, читање, пишување);
 • Одлично познавање македонски јазик ( јасно говорење, читање и пишување);
 • Одлично познавање англиски јазик ( говорење, читање, пишување)
 • Познавање на работа со компјутери;
 • Напредно познавање Microsoft Office програми
 • Искуство како преведувач се смета за предност.

ЛИЧЕН ПРОФИЛ

 • Професионален однос кон работата, одговорност и дисциплинираност;
 • Почитување на правила и кодекс на работа;
 • Внимателност и прецизност при работењето;
 • Одлични комуникациски способности – пишани и вербални;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Способност за одредување приоритети во работењето;
 • Флексибилност;
 • Адаптибилност;
 • Висока работна етика

ПОЗИЦИЈА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА

 • Преведувачот е одговорен пред директорот на болницата.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Огласот е отворен 5 работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на e-пошта: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • Уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

Прикачете CV *

Активни огласи

ПозицијаОдделОбјавно наСтатус
Доктор специјалист по општа хирургија01/10/2019Активен
Доктор на медицина01/10/2019Активен
Оператор во Контакт-центар на македонски и албански јазикCall Center27/08/2019Активен
Хигиеничари15/04/2019Активен
Болничар14/04/2019Активен
Медицинска сестра10/04/2019Активен
Медицинска сестра – акушеркаГинекологија и Акушерство01/02/2019Активен