fbpx

Преведувач (англиски јазик)

Објавно на: 23/05/2019
Статус: Активен

Клиничка болница „Аџибадем Систина има потреба од:

 • Преведувач (англиски јазик) – 1 извршител

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

Преведувачот во Клиничка болница „Аџибадем Систина” врши преводи на документација од македонски јазик на англиски јазик и обратно, која е најчесто од медицински, правен и технички карактер. Работата вклучува и интерпретација на медицинска документација и медицинска терминологија.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 • Завршено соодветно високо образование (Филолошки факултет – англиски јазик)
 • Кандидатот да е овластен судски преведувач
 • Одлично познавање англиски јазик (говорење, читање, пишување)
 • Искуство во преводи и интерпретација од македонски на англиски јазик и обратно, во здравствени установи се смета за предност
 • Познавање на работа со компјутери

ЛИЧЕН ПРОФИЛ

 • Професионален однос кон работата, одговорност и дисциплинираност;
 • Почитување на правила и кодекс на работа;
 • Внимателност и прецизност при работењето;
 • Одлични комуникациски способности – пишани и вербални;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Способност за координација и работење со рокови
 • Флексибилност;
 • Адаптибилност;
 • Доверливост

ПОЗИЦИЈА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА

 • Преведувачот е одговорен пред директорот за услуги на пациенти.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Огласот е отворен 5 работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на e-пошта: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • Уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

Прикачете CV *

Активни огласи

ПозицијаОдделОбјавно наСтатус
Супервизор за одржување хигиена05/06/2019Активен
Медицинска сестра со искуство како инструментарка во операциони сали 06/05/2019Активен
КардиоперфузионистКардиохирургија 03/05/2019Активен
Доктор специјалист анестезиолог17/04/2019Активен
Хигиеничари15/04/2019Активен
Болничар14/04/2019Активен
Медицинска сестра10/04/2019Активен
Специјалист за поддршка на апликацииОдделение за поддршка на апликативен софтвер05/04/2019Активен
Супервизор на Контакт-центарCall Center11/03/2019Активен
Медицинска сестра – акушеркаГинекологија и Акушерство01/02/2019Активен
Преведувач (од албански јазик на македонски јазик и обратно)31/01/2019Активен
Асистент на Менаџментот на Клиничка болница Аџибадем Систина03/10/2018Активен