fbpx

Медицинска сестра

Објавно на: 20/07/2020
Статус: Активен

Клиничката болница „Аџибадем Систина“  има потреба од:

 • Медицинска сестра (1 извршител)

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

Медицинската сестра, како дел од тимот на Клиничката болница „Аџибадем Систина”, врши континуирана медицинска грижа и сестринска поддршка на пациентите.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 • Завршено минимум средно медицинско образование за медицинска сестра и положен државен испит
 • Работно искуство како медицинска сестра
 • Познавање англиски јазик (говорење, читање, пишување)

ЛИЧЕН ПРОФИЛ

 • Професионален однос кон работата, одговорност и дисциплинираност;
 • Способност за преземање иницијатива и мотивираност за постојана доедукација/надградба на знаењата
 • Почитување на правила и кодекс на работа;
 • Почитување на професионална тајна;
 • Внимателност и прецизност при работењето;
 • Одлични комуникациски способности;
 • Флексибилност;
 • Адаптибилност;
 • Позитивни ставови и однесувања со подготвеност да се одговори на потребите на пациентите
 • Висока работна етика

Огласот е отворен 5 работни дена. Апликациите (вклучувајќи и CV со фотографија) треба да бидат доставени на e-пошта: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. Скупи 5А, 1000 Скопје.

Онлајн апликација за кариера

Прикачете CV *

Активни огласи

ПозицијаОдделОбјавно наСтатус
Машински техничар 18/09/2020Активен
Сервис-техничар за контрола и одржување на медицински апарати17/09/2020Активен
Медицинска сестра 16/09/2020Активен
Медицински лабораториски техничар во лабораторија за молекуларна дијагностикаЛабораторија за молекуларна дијагностика10/08/2020Активен
Биолог во лабораторија за молекуларна дијагностикаЛабораторија за молекуларна дијагностика10/08/2020Активен
Болничар07/08/2020Активен
Медицинска сестра на Одделот за детска кардиохирургијаДетска кардиохирургија26/06/2020Активен
Доктор-специјалист по анестезиологија со реаниматологија / интензивно лекување29/05/2020Активен
Супервизор во болничка кујна02/03/2020Активен
Асистент за финансиско известување и планирање04/02/2020Активен
Management Trainee17/01/2020Активен
Општ работник – домар15/01/2020Активен
Медицинска сестра – акушеркаГинекологија и Акушерство12/11/2019Активен
Доктор специјалист по општа хирургија01/10/2019Активен
Доктор на медицина01/10/2019Активен
Хигиеничари15/04/2019Активен