fbpx

Хигиеничари

Објавно на: 19/04/2024
Статус: Активен

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Клиничка болница „Аџибадем Систина“ има потреба од:

 

ХИГИЕНИЧАРИ

 

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 

Главните одговорности на хигиеничарот се одржување високо ниво на хигиена во амбулантите, болничките соби, лекарските соби, како и во помошните простории, почитувајќи го правилото за правилна селекција на медицински отпад, како и правилата за безбедност и здравје при работа.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 

 • Завршено средно образование
 • Работно искуство како хигиеничар ќе се смета за предност
 • Посветеност на работата
 • Одлични комуникациски вештини
 • Високо ниво на доверливост и етика
 • Флексибилност во однос на работните обврски и работното време

                                   

                                УСЛОВИ  ЗА РАБОТА И БЕНЕФИЦИИ

 

 • Конкурентна плата во зависност од искуството на кандидатот
 • Организиран превоз
 • Обезбеден топол оброк
 • Регрес за годишен одмор (К-15)
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа
 • Континуирани обуки
 • Пријатна работна атмосфера

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Огласот е отворен 8 работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на e-пошта: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • За уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите што ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

  Прикачете CV *