fbpx

Доктор – Специјалист по педијатрија на Одделение за Детска Кардиохирургија

Објавно на: 04/10/2023
Статус: Активен

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

           Клиничка Болница “Аџибадем Систина”  има потреба од :

 

Доктор-Специјалист по педијатрија на Одделение за Детска Кардиохирургија

 

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 

 • Педијатарот врши хоспитализација на педијатриски пациенти, изадава конзилијарни мислења за истите, креира отпусно писмо за хоспитализираните пациенти на детска кардиохирургија.
 • Обезбедува мониторирање и оддржување на витални функции на пациентите во детска кардиохирургија, третман на пациент во бессознание, третман на метаболни нарушувања, третман со течности, електролити, крв и крвни продукти.
 • Останати специфични активности на одделот.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПОЗНАВАЊА

 

 • Завршено високо образование/соодветна специјализација;
 • Лиценца за работа;
 • Претходно искуство ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на англиски јазик (говорење, читање, пишување);
 • Познавање на работа со компјутери;

 

ЛИЧЕН ПРОФИЛ

 

 • Професионален однос кон работата, одговорност и дисциплинираност;
 • Почитување на правила и кодекс на работа;
 • Внимателност и прецизност при работењето;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Способност за преземање иницијатива и мотивираност за постојана едукација/надградба на знаењата;
 • Процена на проблеми и решавање на проблеми;
 • Флексибилност;
 • Адаптибилност;
 • Висока работна етика.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Огласот е отворен 15 работни дена. Апликациите треба да бидат доставени на email: hr@acibademsistina.mk или по пошта на: Клиничка Болница „Аџибадем Систина“, ул. „Скупи“ 5А, 1000 Скопје.
 • Уредна пријава ќе се смета секоја навремена пријава по огласот.
 • Дискреција на кандидатите е загарантирана.
 • Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Онлајн апликација за кариера

  Прикачете CV *