fbpx

IGG SPIKE НЕУТРАЛИЗИРАЧКИ ТЕСТ ЗА КОВИД-19 АНТИТЕЛА НА ПОЛОВИНА ЦЕНА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

01.06.2021

Test Covid Juni

Во дијагностичките лаборатории на „Аџибадем Систина“ IGG Spike неутрализирачкиот тест зa одредување на имунитет oд Ковид-19 се нуди по промотивна цена од 500 денари по лице. Станува збор за тест со најголема сензитивност и специфичност за квантитативно одредување на имуниот одговор кај вакцинирани пациенти и пациенти кои прележале Ковид-19, односно за одредување нa неутрализирачки IgG антителa (S1 и S2 суб-единица на S“spike”) протеинот на SARS-CoV-2.

SARS-spike CoV-2 IgG (sCoVG)- неутрализирачки IgG антитела кон SARS-CoV-2 се изработуваат на целосно автоматизираниот имунолошки анализатор Siemens Advia Centaur XPT. Тестот е со висока клиничка специфичност и сензитивност. Определувањето на овој тип неутрализирачки антитела се важен клинички податок за имунолшкиот одговор на пациентите кон SARS CоV-2 вирусот.

Тестирањето се прави преку крв, а резултатите се добиваат за два часа.

Неутрализирачкиот IgG Spiкe (S1 – S2) антитела тест се препорачува да го направат сите кои прележале Ковид-19 и сите кои се имунизирале против вирусот, најмалку три седмици после примена втора доза од вакцината.