fbpx

ДОЦ. Д-Р МИТКО ИВАНОВСКИ СО СТРУЧНО-ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ДИЈАГНОЗА, ПРЕВЕНЦИЈА И ТРЕТМАН НА СИДЕРОПЕНИЧНА АНЕМИЈА ВО БРЕМЕНОСТ“

26.10.2022

Во организација на Innotech на 17 септември се одржа симпозиум на тема „Нова перспектива при грижа за здравјето на жените“, на кој зеде учество нашиот еминентен доктор, доц. д-р Митко Ивановски. Тема на стручното излагање на д-р Ивановски беше: „Дијагноза, превенција и третман на сидеропенична анемија во бременост“.

viber image

На симпозиумот зедоа учество над 40 доктори од земјава, кои преку своите предавања и дебати активно се вклучија во темите обработени на настанот.

viber image

Доц. д-р Ивановски во своето 25-годишно работно искуство има учествувано на многу значајни домашни и светски конгреси, едукативни предавања и симпозиуми, давајќи свој придонес преку споделување на богатото искуство во рамки на својата специјалност.