fbpx

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД VI КОНГРЕС НА ИНФЕКТОЛОЗИ

14.11.2022

Од 11 до 13 ноември во Струга се одржа VI конгрес на инфектолози, на кој учество зедоа многу доктори од земјава и регионот. На овој значаен конгрес, од Клиничка болница „Аџибадем Систина“ присуствуваа: д-р Валерија Кирова-Урошевиќ, д-р Ивана Јовановска-Христова, д-р Ивица Димитров, под водство на д-р Патриција Каламарас и д-р Никола Шиков.

„Активното учество на Конгресот на инфектолози претставува осврт на успешната соработка меѓу одделите за инфектологија, кардиологија и анестезиологија, ја истакнува важноста од соработката и е успешен пример на мултидисциплинарен пристап во работата на амбулантските и хоспиталните пациенти во ‘Аџибадем Систина’“ – изјавија претставниците од „Аџибадем Систина“.

Темите што ги обработија нашите доктори беа новите модалитети на имиџинг во дијагностика на компликации од ковид-19 и употреба на современи лабораториски параметри во следењето на тешки болни во болница.

INFEKTOLOZI