fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Златана Петковска

Специјалист по кардиологија

2022
Супспецијалистички испит по кардиологија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2013
Специјализација по интерна медицина – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2006
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2014 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Check up
2013
ПЗУ „Василева Кардио“
Специјалист интернист
2007 – 2013
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за кардиологија, доктор по општа медицина, волонтер

Кардиолошко здружение на Македонија
Европско кардиолошко здружение

2008 – Приштина, Косово – Интернационален и национален конгрес – Електротерапија на тахиаритмии (коавтор)

2010 – Македонски кардиолошки конгрес, Скопје – ЕКГ промени кај пациенти со пулмонална тромбоемболија – приказ на случај (коавтор)