fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Виолета Дирјанска-Филипче

Специјалист по медицинска биохемија

1985
Специјалист по медицинска биохемија
Медицински факултет – Скопје,
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија
1979
Медицински факултет – Скопје,
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија

2015 – сега
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
2007 – 2015
ЈЗУ Институт за Клиничка биохемија
1986- 2007
ООЗТ Клиника за хируршки болести,
специјалист по биохемија, Раководител на одделение
1982-1985
Воена болница, Скопје, специјализант
1981
ООЗТ Институти при Медицински факултет

Член на здружение на лекари специјалисти по медицинска биохемија
Член на У.О на Здружение на лекари специјалисти по медицинска биохемија