fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Весна Трпковска

Специјалист по педијатрија

2010-2015

Специјализација по педијатрија

Медицински факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје

2001-2008

Доктор по медицина

Медицински факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје

2019-… Детска кардиохирургија

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

2019-6 месеци

ПЗУ „Жан Митрев клиника“

Специјалист по педијатрија, Оддел за хируршка и кардиохируршка интензивна нега

2016-2019

Универзитетска болница за детска хирургија, Скопје

Специјалист по педијатрија, Оддел за хируршка и кардиохируршка интензивна нега

2011-2016

ПЗУ РЛН Медика, Скопје

Специјализација по педијатрија

Здружение  на педијатри на Македонија

Стипендија „Ceepus“, 2012 г. и 2013 г.

Семинар „CHOP“ во Салцбург, 2015 г.

Обука во Женева, „HUG ESPNIC“, 2016 г.

„Novick Cardiac Alliance“, 2016-2017 г.

Универзитетска детска болница „Тиршова“, Белград 2017-2019

The use of fat free breast milk and lipid only parenteral nutrition for post operative chylothorax in a resource limited setting: Molloy F., Stojanovic V., Trpkovska V., Chadikovski V., Shauchenka P., Cardarelli M.; WCPCCS 2017, Barcelona

Англиски

Германски