fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Весна Пљакоска

Специјалист по дерматовенерологија

2017
Практична едукација за естетски и дерматолошки третмани( Fotona Nd: YAG, Er: YAG Lasers), Словенија
2015
Базични и напредни тренинзи, Виена, Австрија
2014
Ботулински токсин-практична апликацијa,Филер и мезотерапија-практична обука, Атина, Грција
2014
Тренинг курс за CO2 Laser, Istanbul
2014
Тренинг курс за Lightsheer Laser (Ласерска епилација), Istanbul
2013
Меѓународен тренинг курс за Restylane
2012
ЕАDV
Дермаскопија, Базични и напредни тренинзи за Дермоскопија, Верона, Италија

2011
ISA 2011 (Интернационална Летна Академија за Дерматовенерологија)
Ласери-семинар за практична апликација,
Минхен, Германија
2010
Специјалист по дерматовенерологија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Mетодиј – Скопје
2010
Летна академија по дерматовенерологија
Ботулински токсин-практична апликацијa,Филер и мезотерапија-практична обука
2010,Софија,Бугарија

2005
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Mетодиј – Скопје

2013 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за дерматовенерологија
2012 – 2013
ПЗУ Дерма – Нити

2011 -2012
Градска болница 8ми Септември – Скопје
Оддел за дерматологија, волонтер

Светско Здружение на Жени дерматолози (Women Dermatological Society).
Член на EADV ( Europian Academy of Dermatovenerology).
Македонското Здружение на Дерматовенеролози.
Член на Европско здружение за козметска и естетска дерматологија
Член на Европско здружение на кутан лупус еритоматозус / European Society of Cutaneous Lupus Erythematosus (EUSCLE)