fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Прим. м-р д-р Валерија Кирова

Специјалист по инфектологија

2016
Доделено звање Примариус
Комисија при Министерство за здравство

2011
Магистер на медицински науки
Медицински факултет Скопје

1995
Специјалист по инфектологија
Медицински факултет Скопје

1993
Доктор на медицина
Медицински факултет Скопје

2020
Клиничка Болница „Аџибадем Систина“
Специјалист-инфектолог

2000-2020
ЈЗУ Универзитетска Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби-Скопје Специјалист-инфектолог