fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Прим. д-р Татјана Спировска

Специјалист по анестезиологија со реаниматологија

2016

Примариус

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

 

2000

Специјалист по анестезиологија со реаниматологија

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

 

1994

Стручен испит

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

 

1993

Медицински факултет Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

2023-…

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Специјалист по анестезиологија со реаниматологија

 

2022-2023

Раководител на Анестезиолошкиот тим за трансплантација на црн дроб

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

2017-2023

Раководител на Анестезија со реанимација на Клиника за абдоминална хирургија

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

2014-2017

Раководител на КАРИЛ

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

2009-2014

Раководител на Анестезија со реанимација на Клиника за абдоминална хирургија

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

 

2000-2009

Специјалист по анестезиологија со реаниматологија

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

 

1996-2000

Специјализант на Оддел Анестезија и Реанимација

Клинички центар „Мајка Тереза“

 

Благодарница од Владата на РСМ за учество во Анестезиолошкиот тим како раководител во првата трансплантација на црн дроб извршена во РСМ ( 02.03.2023).

Благодарница од Лекарска Комора на РСМ за особен придонес во унапредување на трансплантација и органо-дарителството (05.06.2023)

Признание доделено од МЛД за успешно изведен проект во РСМ пресадување на црн дроб од cadaver (07.04.2023)