fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Тања Јованова

Специјалист по педијатрија - пулмолог

2002
Специјалист по педијатрија – Медицински факултет – Скопје Р. Македонија
Универзитет Св.Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1993
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св.Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за педијатрија
2011
Едукативна педијатриска болница -Д-р Сами Улуз, Ankara Р.Турција

2008
Едукација од областа на пулмоалергологијата
Институт за белодробни заболувања – Козле, Скопје, Р. Македонија

Македонско респираторно здружение