fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. д-р. Слободан Николиќ

Специјалист по спортска медицина
  • 2017- Редовен професор на Катедра за физиологија- Медицински факултет Медицински факултет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје
  • 2005- Докторски студии на Медицински факултет- Медицински факултет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје
  • 1996- Специјалист по интерна медицинa- Медицински факултет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје
  • 1980- Медицински факултет-Доктор на медицина- Медицински факултет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје

2021
Клиничка Болница „Аџибадем Систина“
Доктор во Премиум центар за здрав живот

2015
Кошаркарска федерација на Северна Македонија
Доктор на првиот тим на Кошаркарската федерација

2004
Олимписки Комитет на Македонија Претседател на Здравствена Комисија на Олимписки Комитет на Македонија

1998
Кошаркарски клуб МЗТ Скопје Доктор на кошаркарскиот клуб МЗТ Скопје

1986
Медицински факултет
Институт за физиологија

Автор на книга “Спортска медицина” издадена 2009 година

• Награди

Награда “8ми Септември” за допринос во спортот 2019 година