fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. д-р Слободан Дамјановски

Специјалист по неврохирургија

1993
Специјализација по неврохирургија
Медицински факултет

1983
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

1977
гимназија
Гимназија „Цветан Димов“ Скопје

1973
Основно образование
ОУ„Кирил и Методиј“ Скопје

2020
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Неврохирургија

2015-2020
ГОБ „8 Септември“ Скопје
Неврохирургија

1984-2014
Клиника за неврохирургија
Неврохирургија

Здружение на лекари

57 објавени рецензии и трудови

2 пати избран за доктор на месецот во Р Македонија од Министерство за здравство