fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-Р МЕД. НАУКИ Ристо Симеонов

Специјалист по детска хирургија

1997

Доктор на медицински науки
Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2004

Специјалист по детска хирургија
Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

Работилница за аноректални аномалии – Белград, Србија

2006

Работилница за педијатриска урологија – Мансура, Египет

2009

6-месечна едукација за трансплантација на бубрези

Универзитетска болница „Башкент“ во Анкара, Турција

2016

Едукација за минимална инвазивна хирургија – Тел Авив, Биршеба

Универзитетски медицински центар „Сорока“ – Израел

2018

Доктор на медицински науки – клиничка медицина
Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2018

Доктор специјалист по детска хирургија
Аџибадем Систина – Скопје

1998-2018

Доктор специјалист по детска хирургија
ЈЗУ Клиника за детска хирургија

 

Претседател на Здружение на детски хирурзи на Македонија

Член на европско и светско Здружение на детски хирурзи