fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Павле Димчев

Специјалист по гинекологија и акушерство

1999
Велика Британија, St. George Hospital, Лондон,
Oддел за пренатална дијагноза

1997
Холандија – University Hospital Leiden,
Oддел за гинекологија и акушерство

1996
Специјалист по гинекологија и акушерство
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија
1986
Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија

2010-сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за гинекологија и акушерство
2007 – 2010
Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ –Скопје
Оддел за гинекологија и акушерство
2005 – 2007
Приватна здравствена установа Ремедика – Скопје
Оддел за гинекологија и акушерство
1989 – 2005
Специјална болница за гинекологија и акушерство – Чаир
Оддел за гинекологија и акушерство

Болница King’s College
Центар за фетална медицина
Сертификати
Сертификат за фетална екокардиографија – King’s College Hospital
Сертификат за ултразвучен скрининг од Fetal Medicine Foundation London.

3ГОМ, FIGO, ISUOG, EA GO